Friday, April 26, 2013
Colorado, California, and Nevada
Turkiye'ye ilk ziyaretimizde Batuhan bir bucuk yasindaydi. Bilmiyorum o zaman etrafinda olan bitenlerin farkindamiydi? Tek gozlemledigim gordugu ilgi ve sevgiden cok mutluydu. Ikinci ziyaretimizde, ucakla Istanbul'a indigimizde farkli bir yerde oldugunu , insanlarin baska bir dil konustugunu duyunca anladi. Gozlerini kocaman acip insanlari dinlemeye basladi. Annem ve kardeslerimi de ayni ilgi ile dinlemeye basladi. Batuhan ismine ilk iki ziyarette pek tepki vermedi. Ikinci ziyaretmizin sonuna dogru ismi soylenince kafa cevirmeye basladi. Bu seneki ucuncu ziyaretimizde herseyin farkindaydi. Annem "Batuhan" dedigi zaman "No Batuhan" " Chase" diye israr etti bir sure. Hatta annemin arkadaslarinin yaninda "Ismin ne?" diye soruldugunda kafasi yerde" Chase" diye cevap verdi. Annem tekrar sorunca " Ba du han" dedi. Turkiye'de uc ay kalmamizin faydasi cok oldu. Chase, Amerika'da babasi ve annesi ile bir hayati oldugunu, isminin Chase, annesinin Gigi ve Mom oldugunu; Turkiyede ise Anneannesi ,teyzeleri , kuzenleri oldugunu ve isminin Batuhan, annesinin de Anne ve Guzin oldugunu ogrendi. Turkiye'ye ilk ziyaretimizden sonra Batuhan, havaalaninda babasini gorunce tanimayip kafasini cevirdi. Bir bucuk yasindaki bir cocugun iki aylik Turkiye ziyareti sonrasi babsini hatirlamamasi normal olsa gerek. Ankara'da her gununu teyzeleri ve anneanesi ile dolu dolu gecirdi. Parklar, gezmeler, alisverisler, arkadaslarla dolu oyle bir ortama girdi ki gordugu ilgi ve sevgi o'na cok seyler katti. Benim icin onemli olan ve burada fazla goremiyecegi aile sevgisini gormesi idi. Batuhan yemek konusunda cok secici. Onune konan yemeklerin goruntusune gore yiyip yemiyecegine karar veriryor. Ankara'ya ilk ziyaretimizde yemekten cok annemin muzlu,unlu, tereyagli, sekerli mamasina agirlik verdik ki biraz kilo alsin diye. Ikinci ziyaretimizde annemin pisirdigi butun yemekleri yedi. En cok hosuna giden babasinin da favorisi olan manti ve yogurtlu corba idi. Son ziyaretimizde ise ilgimi ceken teyzesinin yaptigi enginar dolmasini buyuk bir istahla yemesiydi. Turk yemeklerinin Amerika yemeklerinden farki taze sebzelerden ve etlerden yapilmis olmasi. Amerika'da ise taze yemeklerin yanisira dondurulmus yemek seceneklerinin cok olmasi ve calisan nufusun fazlaligi nedeni ile dondurulmus gida ve konserve tarzi yemeklere ragbet gosterilmesi. Batu'yu mumkun oldugunce konserve yemeklerden uzak tutmaya calisiyorum. Dondurulmus gidalari vermekte pek sakinca oldugunu sanmiyorum. Bana gore lezzetli oldugu surece Batuhan , Turk ya da Amerikan yemeklerini ayirt etmiyor.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment